Doğal Shea Yağı

Doğal Shea Yağı

Doğal Shea Yağı (Butyrospermum Parkii)

Shea yağı hafif yeşilimsi, fil dişi renginde Shea ağacının meyvesinin doğal bir ekstresidir. Shea butter nemlendirici gibi kozmetiklerde sık kullanılan bir üründür.

Özellikleri:

  • Nemlendirir.
  • Antiinflamatuar özellikleri vardır.
  • Doğal Shea yağının yara izlerini, egzemaları, yanıkları, çeşitli döküntüleri, sivilceyi, kuru deriyi, cilt lekelerini, çatlakları,kırışıklıkları ve sedef hastalığında tahrişi azaltıcı özelliği vardır.
  • Doğal Shea yağı doğal bir güneşten koruyucudur. Koruyuculuk düzeyi değişebilmekle beraber SPF 3 civarındadır.
  • Doğal Shea yağı ciltte yağlı bir his bırakmadan kolaylıkla emilir.

Shea yağı son zamanlarda çıkan nemlendiricilerde bulunmaktadır. Ayrıca saç nemlendiricilerinde saçların elektriklenmesi ve kırılmasına engellemek amacı ile kullanılır.