Saçlarımızın Düşmanı: Deniz, Havuz, Güneş

İletişim
Saçlarımızın Düşmanı: Deniz, Havuz, Güneş

Yaz aylarında saç bakımı dikkate alınması gereken bir konudur. Güneşli ve sıcak havaların gelmesiyle birlikte deniz, havuz ve güneş üçlüsü hayatımızın merkezine oturmaya başladı. Güneşin yakıcı etkisini arttırmaya başlamasıyla birlikte hepimiz yaz aylarında havuza ya da denize giriyoruz. Ancak yaz aylarında denizin tuzu, havuzun kloru ve güneşin zararlı ışınlar saçlarımız için çok zararlıdır. Bu yüzden saçlarımız bu üçlü etkisiyle büyük zarar görür. Ortaya çıkacak zararın önüne geçebilmek için yapılması gereken bahar aylarından itibaren saç bakımına önem göstermeniz gerekiyor.

Yaz aylarında saç bakımı

Yaz aylarında güneşe çıkacaksanız, denize ya da havuza girecekseniz saç bakımınıza önem vermeniz gerekiyor.  Saçlarınız bu süreçte yoğun olarak kurur. Bu yüzden de saçlarınızı nemlendirmeniz gerekiyor. Saç bakımını yapmazsanız ve saçlarınızı nemlendirmezseniz yaz aylarında saçlarınız güçsüzleşir ve yıpranır. Buna bağlı olarak canlı ve sağlıklı görünüm ortadan kalkar.

Deniz ve Havuzdan Sonra Saç Bakımı

Yazın gelmesiyle birlikte deniz ve havuzda daha fazla vakit geçiriyoruz. Ancak denizde tuz, havuzda ise klorla birlikte saçlarınız ciddi manada zarar görüyor. Bu durumun önüne geçmek için saç bakımınıza özen göstermelisiniz. Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra ilk yapmanız gereken duş alarak cildinizdeki klor ve tuzu arındırmaktır.

Denizde ve havuza girmeden önce saçlarınızı ıslatabilir ve saçlarınıza bone takarak yüzebilirsiniz.  Ayrıca saçlarınıza duş sonrası kendi kuruması için fırsat verin. Deniz, havuz ve güneşe bağlı yıpranan saçlar kurutma cihazlarıyla daha fazla yıpranır ve kırılmaya başlar.  Ayrıca saçlarınızı ılık suyla yıkamalı ve şampuandan sonra iyice durulamalısınız.

Güneş Işınlarına Karşı Saç Bakımı

Yaz ayların güneş ışınlar sağlıklı saçların en büyük düşmanlarından biridir. Bu yüzden yaz aylarında güneşe karşı saçlarınızı korumanız gerekiyor. Bunun için güneşin en yakıcı olduğu 10.00-15.00 saatleri arasında güneşe maruz kalmayın. Buna ek olarak güneşe çıktığınızda şapka kullanarak zararlı etkilerden kendinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızı sürekli nemli tutmaya özen gösterin.

Güneş, havuz ve deniz saçlarınızı yıprattığında canlılığını geri kazandırması için saçınızın nem dengesini sağlayacak şampuanlar kullanmalısınız. Seranem şampuan saçlarınızın doğal yapısını korurken, nem birikimi sağlar ve duş sonrasında saçlarınızın kolay taranmasını sağlayarak yıpranmanın daha fazla artmasına engel olur.

Yazıyı Paylaş